«Για να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τη φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που προτείνει ο κ. Τσίπρας, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξανακάνει λόγο για το Ζάππειο, για δήθεν μέτρα που θα λαμβάνονταν με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για μια συμφωνία που επιβαρύνει τους πιο “ευκατάστατους” και, άκουσον – άκουσον, τον “κόσμο των επιχειρήσεων”. Ψέματα, διαστρέβλωση, συσκότιση μήπως και μπερδευτούν οι πολίτες από τη ρητορεία των καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα ψευτών», σημειώνουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

«Ποιο Ζάππειο; Αυτό που επεσήμανε τα λάθη που είχε το Πρώτο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής;», διερωτώνται οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας ότι «το Ζάππειο» δικαιώθηκε από μελέτες του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να διορθωθούν αρκετά από αυτά τα λάθη στο Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τονίζουν ότι «το Ζάππειο» έθεσε για πρώτη φορά την ανάγκη να υπάρξει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων, ατζέντα που υιοθετεί «ακόμη και ίδιος ο κ. Τσίπρας», όπως αναφέρουν.
«Και εάν έχουν το θράσος, ακόμη και σήμερα, να μιλάνε για το Ζάππειο, το κάνουν για ένα και μόνο λόγο: Για να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης», συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Οι πηγές από τη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η Ελλάδα με το e-mail Χαρδούβελη, έκλεινε οριστικά την περίοδο των μνημονίων, διευθετούσε οριστικά το ζήτημα του χρέους, έβγαινε στις αγορές έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της «προληπτικής γραμμής πίστωσης» για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.
Συνεχίζοντας, υποστηρίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν άφησε τη χώρα να βγει από την κηδεμονία των μνημονίων, λέγοντας ψέματα».

«Καμία Έκθεση, κανενός διεθνούς οργανισμού, δεν προέβλεπε δημοσιονομικό κενό μετά το 2015. Δεν προέβλεπε καμία ανάγκη για πρόσθετα μέτρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύουν «βέλη» και κατά του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, κατηγορώντας τον ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, με αφορμή δήλωσή του σύμφωνα με την οποία το e-mail Χαρδούβελη αφορούσε το 1ο εξάμηνο του 2015 και όχι την περίοδο 2015-2016.
Συνεχίζοντας, η ίδιοι κύκλοι αναρωτιούνται «ποιοι είναι οι ευκατάστατοι που θα σηκώσουν τα μέτρα;», ενώ διερωτώνται και ποιος είναι ο «κόσμος των επιχειρήσεων». «Ένας άλλος κόσμος; Σε μια άλλη Γη;», συμπληρώνουν.

«Ο κόσμος των επιχειρήσεων, ιδίως στην Ελλάδα που το 98% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, δεν είναι κάτι ξένο. Είμαστε “εμείς”. Είναι ο κόσμος που δίνει δουλειά και ψωμί σε εκατομμύρια εργαζόμενους», συμπληρώνουν.

Επιπλέον καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκλέχθηκε με το σύνθημα ότι θα επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα θεσπίσει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, ότι θα χορηγήσει 13η σύνταξη, ότι θα μοιράσει 17 δισ. ευρώ, και έχει «το θράσος τώρα να μιλάει για μια ισορροπημένη συμφωνία».

«Ο κ. Τσίπρας  προτείνει 8 δισ. ευρώ μέτρα για να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου και έχει το θράσος να «δουλεύει» τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν. Παίρνει τα πιο υφεσιακά μέτρα που κηρύττουν τον πόλεμο στον άνεργο, καταδικάζουν τον τουρισμό, γονατίζουν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη και τον συνταξιούχο και έχει το θράσος να μιλά για ισορροπημένη συμφωνία», καταλήγουν οι πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης