Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Αυστηρότατη κριτική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες άσκησαν ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κοινή τους δήλωση υπογράμμισαν: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παίρνουν και πάλι την “ανηφόρα”. Αυξήθηκαν, τον Ιανουάριο, κατά περίπου 300.000.000 ευρώ ή 6% μέσα σ’ έναν μήνα. Και παραμένουν διογκωμένες κατά περίπου 25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014».

Παράλληλα, πρόσθεσαν: «Η κυβέρνηση υιοθετεί, και πάλι, παλιές, κακές πρακτικές, εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Καθυστέρηση, η οποία έχει τεράστιο, μετρήσιμο κόστος. Η οικονομία “βούλιαξε” στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, οι επενδύσεις περαιτέρω συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις μειώθηκαν, τα “κόκκινα δάνεια” αυξήθηκαν».

«Η χώρα και η πραγματική οικονομία πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής Κυβέρνησης» κατέληξαν στη δήλωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης