Στοίχημα για την παράταξη της Κεντροαριστεράς είναι η σύγκρουση με τα κατεστημένα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεωκοπία, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, άσκησε κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμένο ότι είναι συνεχιστές του παλιού πολιτικού συστήματος της δημαγωγίας και του πελατειακού κράτους.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη ημέρα της παράταξης και για το πώς θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία ανέφερε ότι «το κρίσιμο για την παράταξη και τη χώρα είναι πως πρέπει να σκοτωθεί η δημαγωγία και το πελατειακό κράτος που αποτελούν τις δύο γάγγραινες της Ελλάδας». «Συνεχώς», πρόσθεσε, «εμφανίζονται πολιτικοί, παρουσιάζοντας λύσεις ανέφικτες, μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού και υπήρχε ένα σύστημα πολιτικό με το οποίο σήμερα διαιωνίζεται μέσω του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμένου, που συνεχίζει τις πρακτικές τις χειρότερες του χθες, οι οποίες είναι το πελατειακό κράτος, έχει γεμίσει η δημόσια διοίκηση με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητες να παράξουν σημαντικό έργο σε σχέση με τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι το στοίχημα για την παράταξη. Η παρουσίαση κάτι καινούργιου, πραγματικά διαφορετικού, να δείξει τη δυναμική σύγκρουσης με όλα τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Μιντιακά, πολιτικά, οικονομικά. Έχω κάθε διάθεση να συγκρουστώ γι’ αυτό είμαι και υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε, επίσης, πως η κεντροαριστερά δεν θα γίνει ένα αρχηγικό κόμμα και πως τις αποφάσεις για το ποιος θα είναι ο φορέας, η μορφή του, οι κοινοβουλευτικές ομάδες, «θα τις πάρουν οι προοδευτικοί πολίτες, ο ελληνικός λαός που θα συμμετέχει στην διαδικασία και όχι οι υποψήφιοι».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης