«Πιστεύουμε ακράδαντα και νομίζω ότι σε αυτό θα πρέπει όλες και όλοι να συμφωνούμε, ότι με όσες δυνάμεις υπάρχουν, με όσους πόρους υπάρχουν, με όσο επιστημονικό δυναμικό υπάρχει σε όλους τους θεσμούς, θα πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα και το λαό μας να βγει από την κρίση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εγκαινιάζοντας απόψε στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του».

Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης, «θα πρέπει να βγούμε από την κρίση με το κεφάλι ψηλά, με γνώση της ιστορίας μας, της διαδρομής μας, των δυσκολιών και των σύγχρονων αντιλήψεων σε διεθνή κλίμακα, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα η χώρα να συνδράμει με πρωταγωνιστικό ρόλο και για τη σταθερότητα της περιοχής, αλλά και σε όλα τα πεδία, τα επιστημονικά, τα πολιτιστικά και τα ιστορικά, με ένα τρόπο που οι Έλληνες ξέρουμε και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον ρόλο του πολιτικού συστήματος, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «θα πρέπει πρώτα από όλα το πολιτικό σύστημα, αν θέλει κι αυτό όλοι εμείς να είμαστε στην εμπροσθοφυλακή της νέας προσπάθειας, να κάνουμε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας όλων των πηγών και των εστιών δημιουργίας, καλλιτεχνικής, πολιτιστικής, παιδαγωγικής και ανασύσταση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού από κοινού, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς μεροληψίες, αλλά με ανοικτά μάτια, χωρίς γκρίζες σελίδες και χωρίς κλειστά τεφτέρια».

Όσον αφορά στην έκθεση, την οποία συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας», ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «το 2017 πέρασαν 113.000 επισκέπτες από την Βουλή και βεβαίως και από την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια», η οποία όπως πρόσθεσε, «έχει προκαλέσει ένα ευρύτατο διεθνές ενδιαφέρον».

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι για όλους τους Έλληνες μία μορφή, ένα έργο, ένα αποτύπωμα, το οποίο θα πρέπει στο διηνεκές να αποτελεί σημείο αναφοράς, γνώσης και παιδαγωγικής διαδικασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς οι βουλευτές Αργολίδας Ιωάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας», Κώστας Χελιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης