Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητούν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, απέστειλαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, προτείνουν στο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών, «όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν», τονίζουν στην επιστολή τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Επικαλούνται δε σχετική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και επισημαίνουν ότι από το Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή, με ομόφωνη απόφασή της, έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης