Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Ενώ ακόμη δεν έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου από την Ελλάδα το αίτημα για την άρση της ασυλίας του, ο Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός επιδεικνύει «ζηλευτή» κοινοβουλευτική δραστηριότητα με παρεμβάσεις στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και με ερωτήσεις του προς την Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατη (13 Νοεμβρίου) δραστηριότητά του, η υποβολή ερώτησης προς την Κομισιόν, με την οποία ζητεί από την ΕΕ να λάβει μέτρα, προκειμένου να βοηθήσει τους Αρμενίους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεδομένου ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς του πρόσφυγα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς και αν προτίθεται να εγκρίνει κονδύλια για την υποδοχή και την παροχή ασύλου στους Αρμενίους πρόσφυγες από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στην ερώτησή του, μάλιστα, αναφέρει ότι:

-Μετά την οδυνηρή ήττα και την ακόμα πιο οδυνηρή «Συμφωνία ειρήνευσης», ξεκινάει το ανθρώπινο δράμα για τους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θύματα των πολιτικών συμφερόντων της Ρωσίας και της Τουρκίας, αλλά και της εκκωφαντικής αδιαφορίας της ΕΕ, οι Αρμένιοι αφέθηκαν να ηττηθούν από τους Αζέρους και τώρα εγκαταλείπουν πατρογονικές εστίες χρόνων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Βάσει της Συμφωνίας, το Αζερμπαϊτζάν θα κρατήσει τις περιοχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ που κατέλαβε κατά τη διάρκεια της σύρραξης μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ οι περιοχές Kelbajar, Aghdam και Lachin θα περάσουν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020. Οι αρμενικής καταγωγής κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι, πλέον, πρόσφυγες, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις, καίνε τα σπίτια που εγκαταλείπουν για πάντα πριν πέσουν στα χέρια των Αζέρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης