«Να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 17:32
«Να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων»
Σε ημερίδα του Forum Europe, στις Βρυξέλλες, με θέμα την «Ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη» συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εθνική οικονομική ανάπτυξη, αν διαλύσουμε τους φόβους που στηρίζονται περισσότερο σε μύθους, αν εφαρμόσουμε πολιτικές που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών, αν πείσουμε όλους ότι χρησιμοποιείται για την αύξηση της ανθρώπινης ικανότητας και όχι την αντικατάστασή της».

Και προσέθεσε: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων μεταξύ κοινωνιών και χώρων. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο για όλους μέλλον».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα, όπως την Ευφυή Γεωργία, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς - μέσα από δημόσια και ιδιωτική επένδυση 4 δισ. ευρώ- αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, καθώς και εκπρόσωποι χωρών και εταιρειών του κλάδου των νέων τεχνολογιών. Τον υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 17:33