Η αναδιάρθρωση που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση, θα οδηγήσει σε πιο αυταρχικούς μηχανισμούς και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, επισήμανε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σε συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδράσουν για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της συγκυβέρνησης και να μην έρθει για ψήφιση στην επόμενη Βουλή.

Για την επικείμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι θα είναι το βασικό εργαλείο για να γίνουν χιλιάδες απολύσεις, ενώ η κυβέρνηση αξιοποιεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να τους καθυποτάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ως «δύναμη πυρός» για την προώθησή των αντιλαϊκών μέτρων, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, «Ανεξάρτητοι Ελληνες» και «Δημοκρατική Συμμαχία».

Για τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αμφισβητούν τον Ευρωενωσιακό πυρήνα και τη στρατηγική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών».

Η καθολική απόρριψη των αναδιαρθρώσεων από την πλευρά του ΚΚΕ, επ’ ουδενί σημαίνει αποδοχή ή ανοχή της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο Δημόσιο» διευκρίνισε η κα Παπαρήγα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για «τα χάλια της σημερινής δημόσιας διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί όλα τα λαϊκά στρώματα «να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή επίθεση του αστικού κράτους, για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση» και «να αξιοποιήσουν τη μάχη των εκλογών για να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και την εξουσία του λαού».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης