Ν. Βούτσης: Εξωραϊσμός και αυτοαποθέωση της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής ο ανασχηματισμός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 12:41
Ν. Βούτσης: Εξωραϊσμός και αυτοαποθέωση της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής ο ανασχηματισμός

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τον ανασχηματισμό άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καταλογίζοντάς του «εμμονή, επιμονή, εξωραϊσμό και αυτοαποθέωση της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών είπε: «Οι εκλογές φαίνεται ότι δεν είναι ένα ενδεχόμενο έξω από τους υπολογισμούς του κ. Μητσοτάκη. Αυτό αναδεικνύεται κυρίως από τη μεροληπτική υπέρ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων πολιτική της κυβέρνησης και τις ακραίες σε καιρούς πανδημίας νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των νομοσχεδίων, παρά από το νέο κυβερνητικό σχήμα».

Υποστήριξε ακόμη ότι «αποτελεί μονόδρομο η δημιουργία προϋποθέσεων και η διαμόρφωση εναλλακτικής προοδευτικής δημοκρατικής πλειοψηφίας ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Επιθυμούν να επιβάλουν μια ιστορική αναθεώρηση με στόχο να γίνει παρένθεση η διακυβέρνηση της Αριστεράς και να επικρατήσουν η μεταπολιτική και η μεταδημοκρατία. Θα πρέπει σε αυτόν τον τομέα που είναι ιδεολογικός, θεωρητικός και προγραμματικός η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να σηκώσουν το ανάστημά τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 12:54