Για την πολιτική φορολεηλασία του Δήμου της Αθήνας έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ποιο συγκεκριμένα είπε ότι η παράταξή του επιμένει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να συζητά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια που δοκιμάζεται εδώ και 9 χρόνια από την πολιτική που υλοποίησαν 3-4 κυβερνήσεις, που ακολουθούν την ίδια πολιτική και συνέχισε λέγοντας:
« Θα επιμείνουμε να συζητήσουμε τόσο για τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια, αλλά και τα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά της και περνάνε μέσα από την πολιτική του Δήμου.Η δική μας η προσπάθεια είναι να φανεί ότι υπάρχει σήμερα δυνατότητα να τιμωρηθεί αυτή η πολιτική, όχι με όρους εκδίκησης και οργής, αλλά από πλευράς θέσεων διεκδικώντας και απαιτώντας άμεσα μέτρα ανάσας στο λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα από την πολιτική του Δήμου», επισήμανε.
«Το κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι είναι οι αδειασμένες τσέπες τους από μια αντιλαϊκή πολιτική, η ανεργία και η ανέχεια και το γεγονός ότι το 1/3 του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας και γι’ αυτούς πρέπει η καθημερινότητα μέσα από τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου να τους δώσει κάποιες ανάσες στις δύσκολες μέρες που ζούμε», πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι τα τελευταία οχτώ χρόνια με «τη διοίκηση Καμίνη αλλά και πριν με τις διοικήσεις των δημάρχων που ανήκαν στην παράταξη του κ. Μπακογιάννη έχουμε χορτάσει από μεγάλα λόγια, μεγάλα πλάνα, από “Αθήνες-πρωτεύουσες” και από χίλια-δύο τέτοια κοσμοπολίτικα “event” τα οποία έγιναν και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα της πόλης και των κατοίκων της».
«Δεν μπορεί να μιλάμε για τουρισμό και για αναβάθμιση της Αθήνας ως τουριστικής πόλης και οι ξενοδόχοι να μην αποδίδουν στο Δήμο στο ελάχιστο, αυτά που πρέπει με βάση το νόμο να αποδίδουν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, δείχνοντας χειροπιαστά το πώς εννοούν ορισμένοι την περίφημη ανάπτυξη. Ανάπτυξη για τους λίγους, για να φουσκώνουν οι τσέπες τους και να αδειάζουν οι τσέπες των πολλών».
«Δεν μπορεί να μιλάμε για εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης και να μη στεκόμαστε στα μικρομάγαζα, στους επαγγελματίες που ζουν στο ιστορικό κέντρο και είναι αντιμέτωποι με προβλήματα που αφορούν και το Δήμο. Δεν μπορεί στο κέντρο της προσοχής να είναι οι ξενοδοχειακοί όμιλοι, οι αλυσίδες που αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή στο κέντρο και γύρω από την Ομόνοια αρκετά επιχειρηματικά προγράμματα και να μη μιλάμε για τον εργαζόμενο, για τη λαϊκή οικογένεια, τον οποίο επιβαρύνουν καθημερινά με χαράτσια», υπογράμμισε.

Με αφορμή τη συζήτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση που εκκρεμεί είπε ότι «εμείς θα καταργήσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση, γιατί δεν μπορείς να νοικιάζεις δημόσιο δρόμο, δεν μπορεί ο Αθηναίος να πληρώνει 6 ευρώ για τρείς ώρες για να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο δημόσιο δρόμο».

«Είναι μια σειρά πράγματα που αδειάζουν καθημερινά την τσέπη του Αθηναίου από την πολιτική φορολεηλασίας του Δήμου της Αθήνας στην οποία πρέπει να μπει ένα τέλος», κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης