«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έφερε κάτι νέο στο δημόσιο διάλογο. Ο πυρήνας των εξαγγελιών του ήταν γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον «Αθήνα 984», σχετικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. «Τα 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας παίρνουν ένα μήνυμα ότι στο ασφαλιστικό σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης κυριαρχεί το σύνθημα ο «σώζων εαυτόν σωθήτω», όπου ο καθένας από εμάς θα έχει ατομικό λογαριασμό και ανάλογα τις χρηματιστηριακές αποδόσεις θα έχει απολαβές κατά τη συνταξιοδότησή του. «Μιλάμε για τη συνολική αποχώρηση του δημοσίου από το σύστημα ασφάλισης», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο ελληνικός λαός έχει βγάλει συμπεράσματα, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι συγκρίνουν και τις ελαφρύνσεις που φέρνει σύντομα προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή». «Ο κ. Μητσοτάκης λέει πως είναι ενάντια στην πολιτική κοινωνικού κράτους που εφαρμόζουμε, ενάντια στην πολιτική επιδομάτων παιδιών και ενάντια κοινωνικών δομών που χτίζουμε. Ήταν εντυπωσιακά ξεκάθαρος ως προς την πρόθεση να επιστρέψουμε σε πολιτικές ΔΝΤ», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη συλλογιστική του προγράμματος Μητσοτάκη, οι ελαφρύνσεις θα έρθουν μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα πως θα εφαρμόσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ένα πρόγραμμα που αποτελεί τον πυρήνα των αντιδραστικών φιλελεύθερων αλά ΔΝΤ αλλαγών οι οποίες έχουν ολέθριες κοινωνικές συνέπειες. Ο κόσμος έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που βαδίζουμε. Οι εξαγγελίες περί μείωσης φόρων δεν έχουν καμία ουσία. Η ουσία των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη είναι η δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών και μία αντικοινωνική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Απαντώντας για το θέμα των συντάξεων ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η εκτίμησή μου συμπίπτει με αυτό που πυκνώνει και στο ρεπορτάζ. Ακόμη και σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα διάβασα πως πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες να καταστήσουμε μη αναγκαίο αυτό το μέτρο» είπε, προσθέτοντας ότι «θα είναι μια τομή που θα παγιώσει την αίσθηση ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια».

Για τον χρόνο των εκλογών ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «έχουμε και την πρόθεση και τη δυνατότητα να εξαντλήσουμε την τετραετία και θα το καταφέρουμε. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας. Η οικονομία έχει μπει σε μια φάση ανάκαμψης. ‘Αρα, όσο περισσότερο καθυστερήσουν οι εκλογές τόσο τα σημάδια θα έχουν παγιωθεί και πυκνώσει. Στη συνέχεια ο κόσμος θα επιλέξει αν θα συνεχίσει με τις πολιτικές ανάκαμψης ή όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμενος να σχολιάσει για τα δάνεια των κομμάτων ο Ν. Παππάς σημείωσε πως «η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα» και χαρακτήρισε την υπόθεση ως «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Μιλώντας για την αδειοδότηση των καναλιών ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν δημοπρατήθηκαν 2 άδειες, δόθηκαν 5 άδειες. Τραγική ειρωνεία για αυτούς που πολέμησαν την επιμονή μας να αδειοδοτήσουμε τα κανάλια, το γεγονός ότι δύο κανάλια θα συνεργαστούν. Κανείς από αυτούς που μας καθύβριζε δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την ολοκλήρωση την αδειοδότησης» σημείωσε και πρόσθεσε «υπάρχει και τίμημα και αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους».

Απαντώντας για το θέμα του MEGA, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η ερώτηση για το MEGA πρέπει να απευθυνθεί στο ΕΣΡ. Ήταν μια επιχειρηματική επιλογή των μετόχων για την οποία πρέπει να ερωτηθούν. Δυστυχώς, το κανάλι έπεσε θύμα επιχειρηματικών επιλογών». Αναφορικά με τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η απόφαση θα ληφθεί έπειτα από διαβούλευση με το ΕΣΡ».

Καλούμενος να σχολιάσει το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών” ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «το τηλεοπτικό τοπίο παραδόθηκε σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της Πολιτείας εν μέσω Μνημονίων. Μέσω ενός διαγωνισμού παρωδία το δίκτυο της ψηφιακής τηλεόρασης πέρασε σε έναν πάροχο. Και σε αυτή την περίπτωση αποδείχτηκε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις συνθήκες» τόνισε, προσθέτοντας ότι «411.000 πολίτες, 3.500 λευκές περιοχές αποκτούν και πάλι τηλεοπτικό σήμα». «Το 2015 αναλάβαμε μια δημόσια τηλεόραση παρία, τηλεοπτικά κανάλια χωρίς άδειες και περίπου μισό εκατ. συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Αυτό άλλαξε. Επίσης, θεσπίσαμε κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Μιλώντας για το περίπτερο του υπουργείου ΨΗΠΤΕ στη ΔΕΘ, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους μας η ανταπόκριση. Συμμετείχαν περισσότερες από 130 νεοφυείς επιχειρήσεις, 2 εργαστήρια ρομποτικής και 18 δομές υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Ήταν ένα μήνυμα μεγάλης αισιοδοξίας για την Ελλάδα, που δεν υπολείπεται ούτε σε ιδέες, ούτε σε μυαλά. Αυτό που χρειάζεται είναι να δίνει η Πολιτεία τις ελάχιστες προϋποθέσεις έτσι ώστε αυτές οι ιδέες να μπορούν να «ταξιδεύουν» και να υπάρχει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε να απλώνονται στην κοινωνία και στην οικονομία με τρόπο δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη κάτι που δείχνει πως θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει κι άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον», σημειώνοντας ότι «υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει σύγκλιση για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης