Την άποψη ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας «κλείδωσε» και ότι το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί εξέφρασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες. Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραφε ότι κάποια κίνηση θα έπρεπε να γίνει, διότι ήταν πολύ μακριά από το επιθυμητό όριο και κλείδωσε το γενικότερο κλίμα ότι η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «ο χθεσινός ελιγμός του κ. Σαμαρά αφορά στις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται, προφανώς, κι όχι στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν σαφές ότι οι κεντρικές επιλογές μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη λαϊκή βούληση, άρα προηγείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

«Ο μόνος τρόπος για να βγει ο μαγικός αριθμός των 180 είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες αποφάσεις των κομμάτων τους, αλλά το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί» προσέθεσε.

Όσον αφορά στην υπόθεση Χαϊκάλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Υπάρχει μία έντονη δυσοσμία, εμείς αυτά τα γεγονότα τα βλέπουμε με απέχθεια. Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η μία πλευρά απευθύνθηκε στις αρχές και στην εισαγγελία, ενώ η άλλη πλευρά κρυβόταν. Σημειώνω επίσης ότι εμένα, για τα δημοσιεύματα περί κουμπαράδων, με κάλεσαν εντός 24ώρου να καταθέσω… Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης