Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Έχει ήδη ξεκινήσει η νέα χρονιά, αλλά ακόμα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού. Αντί να σκύψει, όμως, στα προβλήματα, ο υφυπουργός Εργασίας περιορίζεται να απολογείται στα κανάλια» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Εργασίας αντιμετωπίζει τα διαφαινόμενα προβλήματα του νέου ασφαλιστικού και του ΕΦΚΑ με μεσσιανικό τρόπο. Δεν έχουν λύσεις, ούτε σχέδιο. Μόνο αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης και τόνισε: «Το νέο σύστημα δεν θα δουλέψει μόνο και μόνο επειδή -όπως λέει ο υφυπουργός- σε μικρό κομμάτι ασφαλισμένων θα υπάρξουν μειώσεις. Ξεχνά ότι, την ίδια στιγμή, μια μεγάλη μερίδα πολιτών θα υποστεί αυξήσεις εισφορών, στις οποίες δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Με κίνδυνο αύξησης της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής».

«Κυρίως, όμως, αδιαφορεί μπροστά στο γεγονός ότι το νέο ασφαλιστικό δημιουργεί μια νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας, χωρίς κίνητρα για δημιουργία και παραγωγή. Στερώντας από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες το δικαίωμα να ελπίζουν και να δημιουργούν» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης