«Το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα λυθεί τις επόμενες μέρες» ανέφερε σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία», επισημαίνοντας ότι «ήδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα».

Όσον αφορά στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επανέλαβε ότι γίνονται προσπάθειες να διευκολυνθούν τα ιδρύματα -παρά το «ψαλίδι» στην ετήσια χρηματοδότηση, με τη μείωση δημοτικών τελών ή τον περιορισμό των δαπανών που δίνονται για το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δικαιολόγησε τις περικοπές στη χρηματοδότηση, λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς «τα Πανεπιστήμια μπορούν να βρουν χρηματοδότηση και από ερευνητικά προγράμματα».

«Οι επιστήμονες μας είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα των σπουδών στα ελληνικά Πανεπιστήμια» ανέφερε.

Για τη σίτιση στα σχολεία, ο κ. Φίλης εξήγγειλε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος σίτισης, που θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες και το οποίο προβλέπει την παροχή 10.000 μερίδων φαγητού ημερησίως σε σχολεία που δεν έχουν κυλικείο, με την αρωγή της εκκλησίας, ΜΚΟ και ιδιωτικών φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης