«Ζήτησα να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, γιατί αυτό επιτάσσουν τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και οι πανανθρώπινες αξίες τις οποίες υπερασπίζεται η Αριστερά», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

«Αυτή η θέση δικαιώθηκε απολύτως με την προχθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που αξιώνει ρητά την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση» λέει και συμπληρώνει πως «αυτή τη συγκεκριμένη διατύπωση καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «ανεύθυνη αντιπολιτευτική συμπεριφορά, που κορυφώθηκε στη συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ενώ θεωρεί ότι η χώρα οφείλει να συντηρεί πολεμική βιομηχανία. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να πωλούνται όπλα σε χώρες που εμπλέκονται σε άδικους πολέμους».

Ο κ. Φίλης υποστηρίζει ακόμη ότι το δίδυμο Μητσοτάκη – Γεωργιάδη εκφράζει μια «Δεξιά τύπου Τραμπ», θεωρεί ότι «το πραγματικό πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί τη ΝΔ είναι εγκατεστημένο στα φιλικά της media» και προτείνει τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ώστε η χώρα «να επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές το ύψος των πλεονασμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης