Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Στο Μενίδι υπήρχε και παλαιότερα πρόβλημα. Αλλά γίνονταν επιχειρήσεις στην περιοχή και υπήρχαν αποκλεισμοί και έλεγχοι. Δεν ισχυρίζομαι ότι τότε γινόντουσαν όλα τέλεια και ότι το πρόβλημα είχε επιλυθεί. Είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο θέμα επιβολής της τάξης και του νόμου. Είναι και θέμα ενσωμάτωσης, εκπαίδευσης κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, σαν αγαθό, αυτή τη στιγμή δεν συνιστά κυβερνητική προτεραιότητα. Αυτό φαίνεται οπουδήποτε. Το κράτος έχει παραιτηθεί με αυτήν την κυβέρνηση από την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Το δίκιο της αυτοδικίας συνήθως είναι άδικο. Πρέπει το κράτος να κάνει τη δουλειά του. Κατ’ αρχάς, να επιβάλλει τον νόμο, τουλάχιστον κατασταλτικά και, από εκεί και πέρα, να εξετάσει τι χρειάζεται να κάνει για να επιλυθεί το πρόβλημα. Δεν θα λυθεί αύριο το πρωί, αλλά μια σειρά από αστυνομικές επιχειρήσεις και μια ισχυρή αστυνομική παρουσία μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη βελτίωση στο επίπεδο ζωής των πολιτών και να τους προστατεύσουν».

»Εγώ δεν ονομάζω όλους του Ρομά υπεύθυνους για αυτά τα πράγματα. Μην οδηγηθούμε στον ρατσισμό. Είναι κι αυτοί θύματα αυτής της κατάστασης. Κι αυτούς πρέπει να τους προστατεύσουμε από μέλη της δικής τους κοινωνίας, τα οποία εγκληματούν και έχουν παραβατική συμπεριφορά», συνέχισε ο πρώην Υπουργός, και δήλωσε: «Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» αλά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Θεωρούν ότι συνιστά προστασία των πολιτών και της ελευθερίας το να μην κάνει το κράτος τίποτα. Αυτή είναι η απόλυτη ανοησία. Οδηγεί στην αυθαιρεσία τους πολίτες, που είναι το έσχατο σημείο κατάπτωσης μιας ανθρώπινης κοινωνίας στον 21ο αιώνα».

Παράλληλα, ανέφερε: «(Στο Μενίδι) είχαμε ξεκινήσει μια διαδικασία το ’14 ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας μέσω ενός ισχυρότερου αστυνομικού τμήματος – και είχαμε εγκρίνει τη σχετική δαπάνη – το οποίο θα λειτουργούσε με δύο τρόπους: Αφενός θα υπήρχε εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά αφετέρου θα σηματοδοτούσε και την ισχυρότερη παρουσία του κράτους. Αυτό, όταν έπεσε η τότε κυβέρνηση, εγκαταλείφθηκε τελείως. Το κράτος παραιτήθηκε και από το να εμφανίζεται, από το να υπάρχει παρουσία του. Καμιά φορά υπάρχει και η σημειολογία του πράγματος, πέρα από την πραγματική σου δυνατότητα σε άμεσο χρόνο να δώσεις λύση στα προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τόνισε: «Η εφαρμογή του νόμου είναι πολύπλοκη υπόθεση. Δεν είναι μόνο καταστολή. Όλα αυτά απαιτούν μια άλλου τύπου Αστυνομία από αυτήν που έχουμε τώρα. Υπήρχε και ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση το ’14. Εγκαταλείφθηκε πλήρως. Αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που θεωρείται μεταρρύθμιση στην Αστυνομία είναι οι συγχωνεύσεις Α.Τ. Μερικές φορές χρειάζονται, αλλά δεν είναι αυτό».

«Με την μεταρρύθμιση υπήρχε μία διαφορετική σύλληψη του τι πρέπει να κάνει η Ασφάλεια. Η Ασφάλεια, σαν κλάδος της Αστυνομίας, έχει σχεδόν 10.000 άτομα. Μπορείτε να το φανταστείτε ότι με 10.000 άτομα, έχουμε τόσο λίγη πληροφόρηση;» είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας στη συνέντευξή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης