Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Τούρκοι κατέβασαν σημαίες από βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μία σημαία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ και άλλες σημαίες από βραχονησίδες». Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε, μάλιστα, ότι έστειλαν και σχετικό βίντεο σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σενάριο πολέμου Τουρκίας – Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα βλέποντας το θέμα από τεχνικής σκοπιάς. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπάει ένα παιδί στην κούνια, βλέποντας κάποιος τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο ίδιος προειδοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς και υπουργούς ότι με τη συμπεριφορά τους επιδεικνύουν «εχθρότητα του Ισλάμ και της Τουρκίας», κάτι το οποίο, όπως διαμηνύει, «μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα» και απειλεί σημειώνοντας ότι αν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο, «η Αθήνα θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης