Σύμφωνα με αποκάλυψη του Πολ Μέισον του «Channel 4» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντ. Κοστέλλο με επιστολή του μπλοκάρει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις. «Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστηρίζει «και πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Channel 4, ο Ντέκλαν Κοστέλλο, επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παγώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βέτο» θέτει, επίσης, και στη ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών σε δόσεις που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει πενταμερή συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, και πριν από την κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για την αποκατάσταση των δυνατοτήτων δανεισμού των ελληνικών τραπεζών.

Στην επιστολή του αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή μας τηλεδιάσκεψη, αναφέρατε πως προτίθεστε αύριο να περάσετε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και πως σκοπεύετε να περάσετε από το κοινοβούλιο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Συνιστούμε με ιδιαίτερη έμφαση να υπάρξουν πρώτα πολιτικές διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειαζεται να τα δούμε σε ένα συνεκτικό και κατανοητό πακέτο».

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «άτοπες και αστήρικτες αιτιάσεις και ενστάσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης