Μπενουά Κερέ: Αναγκαία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, 09:24
Μπενουά Κερέ: Αναγκαία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος
Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ζήτησε τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Επίσης, έκανε λόγο για κινδύνους -λόγω της αβεβαιότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο- οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά στην Ευρωζώνη, αποθαρρύνοντας τους επενδυτές και τους καταναλωτές.

Η ΕΚΤ δεν έχει συζητήσει το να δοθεί λήξη στο πρόγραμμα αγοράς assets, τόνισε ακόμη, αν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να μειωθούν οι αγορές στο μηδέν. Αυτό δεν είχε συζητηθεί καν από το δ.σ. Η συζήτηση που είναι απαραίτητη είναι αυτή για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να γίνει προσεκτικά» δήλωσε στην Boersen-Zeitung.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι από την αβεβαιότητα στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική ζημιά, με το να συγκρατεί τις επενδύσεις και την κατανάλωση.

«Εκτός της Eυρωζώνης, μεγάλες αλλαγές αναμένονται στην αμερικανική οικονομική πολιτική, με μια πιο ισχυρή εστίαση στη δημοσιονομική πολιτική. Αυτές οι αλλαγές θα έχουν απήχηση στην παγκόσμια οικονομία, τόσο με θετικές όσο και με αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες παραμένει δύσκολο να εκτιμηθούν» δήλωσε ο Κερέ στη συνέντευξη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, 09:24