To σχέδιο απορρύπανσης και εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού παρουσίασε την Τρίτη
ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε κατά την ομιλία του «Τα νερά του Ασωπού που κάποτε μας διαιρούσαν, σήμερα μας ενώνουν».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην τελετή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο και μίλησε για την προσπάθεια ολόκληρης της κοινωνίας και των φορέων της Στερεάς Ελλάδας ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης ενώ εστίασε και στους άξονες στους οποίους βασίζεται η προσπάθεια αναμόρφωσης του Ασωπού και ολόκληρης της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων για την επίτευξη του τελικού στόχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη χώρα μας και το δημόσιο λόγο καλύπτει τα τελευταία χρόνια ένα βαρύ μαύρο και τοξικό σύννεφο που κουβαλάει μέσα του δηλητήριο, διχόνοια και μίσος. Έχουμε μάθει δυστυχώς και σκεπτόμαστε με τεχνητά διλήμματα: Ή εμείς ή αυτοί. Ακόμη χειρότερα, ή εμείς ή κανείς. Για πολλά χρόνια και εμείς εδώ τρώγαμε τα σωθικά μας. Από τη μία το ιδιωτικό συμφέρον, από την άλλη το δημόσιο. Από τη μία η ανάπτυξη, από την άλλη το περιβάλλον. Από τη μία οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες, από την άλλη τα παιδιά μας. Καρκινοβατούσαμε. Δημιουργούσαμε προβλήματα αντί να τα λύνουμε» είπε και πρόσθεσε:

«Όλες αυτές τις αντιθέσεις εμείς σήμερα εδώ τις πνίγουμε, και τις πνίγουμε συμβολικά στα νερά του Ασωπού που κάποτε μας διαιρούσαν και σήμερα μας φέρνουν πιο κοντά. Γιατί κάτι στα αλήθεια διαφορετικό συμβαίνει σήμερα εδώ. Και δίνει μια ηχηρή απάντηση. Πετύχαμε μια σύνθεση την οποία επικυρώνει με την παρουσία της η πολιτειακή, η πνευματική και η θρησκευτική ηγεσία του τόπου στο ύψιστο επίπεδο».

«Πριν από δύο χρόνια πήραμε μια απλή απόφαση: να πάψουμε να γκρινιάζουμε, να μεμψιμοιρούμε και να αλληλοκατηγορούμαστε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί» εκτίμησε ο κ. Μπακογιάννης για να προσθέσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από το Κράτος. Από κάτω προς τα πάνω. Με πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Καθίσαμε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτοδιοίκηση, βιομηχανίες και ολόκληρη η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας. Και όταν σηκωθήκαμε, μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο και μια μακρά, επίμονη και επίπονη, διαβούλευση, δώσαμε τα χέρια πάνω από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βασισμένο σε τρεις άξονες: πρώτος και κυριότερος η δημόσια υγεία, δεύτερος το περιβάλλον, η εξυγίανση και απορρύπανση ενός δηλητηριασμένου για χρόνια τόπου, τρίτος η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης