Από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε δεκτός, το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Λευκωσία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Καλωσορίζοντας τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «εκφράζω την ιδιαίτερή μου χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω έναν αγαπημένο φίλο, αλλά και ιδιαιτέρως τον γιο μιας αγαπητής μου φίλης από το 1985. Κοινοί αγώνες, κοινοί προβληματισμοί και κοινή πορεία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιτύχετε στην αποστολή που έχετε κατ΄ εκλογή του λαού αναλάβει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «έρχομαι εδώ για να σας μεταφέρω ένα μήνυμα σεβασμού και αγάπης διερμηνεύοντας όλους τους Αθηναίους, πέραν και πάνω από κόμματα. Η Αθήνα είναι το δεύτερο σπίτι σας. Για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνεστε, να γνωρίζετε ότι σε αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνετε είμαστε όλοι στο πλευρό σας με όλες μας τις δυνάμεις».

Νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γεωργάντζη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και είχαν την ευκαιρία να  επαναβεβαιώσουν τις αδελφικές σχέσεις των δύο πόλεων, αλλά και να συζητήσουν μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία αλλά και κοινές δράσεις. Τα κυριότερα αφορούν στην πολιτιστική συνεργασία και σε ζητήματα τουρισμού και οικονομική ανάπτυξης των δύο πρωτευουσών. Στη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε από τον δήμαρχο Λευκωσίας να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου», που ξεκίνησε στην Αθήνα την εορταστική περίοδο, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη» στην Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού εξέφρασαν την άποψη πως οι δήμοι έχουν την ευθύνη να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συνεννόηση ώστε να συμπεριληφθεί και η Λευκωσία στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτός ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου γίνεται ακόμη πιο στενός με τη διαρκή επαφή και συνεργασία των αδελφών πόλεων, της Αθήνας και της Λευκωσίας. Τόσο από τη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη, που μου έκανε την τιμή να με δεχθεί, όσο και από τη συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, βγαίνει ένα σαφές και δυνατό μήνυμα για τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα, σε μία Ευρώπη που θέλει πόλεις ενεργές, με πρωταγωνιστικό ρόλο, ειδικά με τόσο μεγάλα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε, όπως το προσφυγικό. Ανταλλάσσουμε όμως και καλές πρακτικές και τεχνογνωσία. Και χαίρομαι επίσης που το πρόγραμμά μας «Υιοθέτησε την Πόλη σου» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και της Λευκωσίας και μπορέσαμε να το συζητήσουμε εκτενώς» ανέφερε σε δήλωση του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το πρωί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ χθες το βράδυ ήταν ομιλητής σε εκδήλωση στο Harvard Club της Λευκωσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης