Τουλάχιστον 30.000 έως 40.000 πρόσφυγες, από αυτούς που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα παραμείνουν για πολύ καιρό, προέβλεψε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης εργασίας που είχε την Τρίτη και την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι, «οι πρόσφυγες στην Ειδομένη ήδη έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν έχει νόημα να κάθονται εκεί και καλά είναι να μετακινηθούν στους καταυλισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση του υπουργού με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων βασικό θέμα ήταν η διαχείριση του προσφυγικού και κυρίως η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επεσήμανε ότι, «εκείνο που μετράει είναι να οργανωθούμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, κάτι που είναι και δική μου πεποίθηση».

Όπως είπε ο δήμαρχος, ο κ. Μουζάλας του ζήτησε τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σε άλλο χώρο και ειδικότερα σε αποθήκη στο λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το λιμάνι όταν ξεκίνησε, με την πρώτη φουρνιά από Καβάλα, υποτίθεται ότι θα ήταν για 5-10 μέρες, αλλά έγινε μόνιμη εγκατάσταση», είπε ο κ. Μουτάρης και συμπλήρωσε ότι, έκθεση της Υγειονομικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση και ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης