Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δένδιας-Χριστοδουλίδης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 14:43
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δένδιας-Χριστοδουλίδης

Με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Τεχνική Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια και της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνονται τα σωστά και αναγκαία μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία» σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια στην Αθήνα. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το πόσο και αν θα προχωρήσει η σχέση Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία. Αναφορικά με τα στοχευμένα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά εταιριών και φυσικών προσώπων για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες η πρώτη σχετική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, καλωσόρισε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γράφοντας, μεταξύ άλλων:

«Στενή και διαρκής η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.»

Στις 15:00 το απόγευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο ενώ στις 17:30 θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 14:49