«Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική του κ. Παππά, που είπε ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν υπάρχουν κανόνες και τέλος. Δεν υπάρχει τέλος. Θα συγκροτηθεί το Ε.Σ.Ρ., θα περιέλθουν ξανά στο Ε.Σ.Ρ. οι αρμοδιότητές του και το Ε.Σ.Ρ. θα διεξάγει διαγωνισμό, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ενόψει της απόφασης του ΣτΕ.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηρίζει τις ανεξάρτητες Αρχές και πρόσθεσε ότι «Σήμερα, η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στο νόμο του υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά, έρχεται να ζητήσει συναίνεση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θυμήθηκε πολύ αργά την συναίνεση αυτή, με δεδομένο ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να καταργήσει στην πράξη το Ε.Σ.Ρ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέλυσε το ΕΣΡ για εσωκομματικούς λόγους λέγοντας πως «ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς ισχυρίστηκε, μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ, ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον ενημέρωσε πως το Ε.Σ.Ρ. έχει νόμιμη σύνθεση έως τον Οκτώβριο του 2015. Έχω την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που λέει ότι η θητεία του Ε.Σ.Ρ. λήγει όταν τα μέλη του συμπληρώσουν 8ετία. Για ακόμη μια φορά, ο κ. Παππάς είπε ψέματα. Η Κυβέρνηση διέλυσε το Ε.Σ.Ρ. για την κυρία Αλεξίου και για τα εσωκομματικά της προβλήματα με την κυρία Κωνσταντοπούλου».

Αναφορικά με την τροπολογία για τα κανάλια ανέφερε πως «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη σε μια πράξη του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα να ρίξουν «μαύρο» στα κανάλια.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να μην έχει το θράσος, μπροστά στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, να φέρει εκ νέου στη Βουλή την πραξικοπηματική τροπολογία για να πέσει «μαύρο» στα κανάλια. Το καλύτερο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να φύγει. Κάθε μέρα που μένει, στοιχίζει ακριβά στη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης