Ερώτηση με θέμα τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε στη Βουλή την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει μεν να προχωρήσει στην καταπολέμηση κάθε σπατάλης στο χώρο της δημόσιας υγείας και στον εξορθολογισμό του μεγάλου όγκου των εξετάσεων, χωρίς όμως να επηρεαστεί αρνητικά η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο βουλευτής υπογραμμίζει την ανεκτίμητη σημασία του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο «δεδομένου ότι αυτός είναι όχι μόνο σωτήριος για τη ζωή των ασθενών, αλλά και επωφελής για τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει την κρισιμότητα των εξετάσεων για τους καρκινικούς δείκτες και την ανάγκη κάλυψής τους από το ασφαλιστικό μας σύστημα, καθώς αυτές είναι σε θέση με ένα συγκριτικά χαμηλό κόστος να το απαλλάξουν μελλοντικά από το πολλαπλάσιο οικονομικό βάρος, το οποίο απαιτείται για την προβλεπόμενη θεραπευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης