Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και εν προκειμένω προς την Τουρκία ελέω της εντεινόμενης εσχάτως επιθετικότητας που εκδηλώνει, εξέπεμψε μέσω συνέντευξης του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σφαίρα 102,2 fm και τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εγώ θα είμαι αυστηρός ως προς τα όρια, που θέτουμε, έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και συμμαχίες και όλοι ξέρουν πως δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα. Από την άλλη μπορούμε να μιλάμε, έστω να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας γιατί αντιμετωπίζουμε ένα κρεσέντο προκλήσεων, που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Πάντως οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν πως αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους, κάτι που είναι ενθαρρυντικό».

Αναφορικά με την ανάγκη στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ελέω της οξείας ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε κατ’ ουσίαν πως σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μία κλιμακωτή επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να δώσουμε κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και σε μία οριζόντια σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο. «Όσο μειώνεις την κατανάλωση σε σχέση με τον περσινό λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, επίσης, οριζόντια επιδότηση στην αντλία σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων. «Όποιος σας λέει ότι μπορεί να πληρώνουμε τις ίδιες τιμές σε σχέση με την προ κρίση περίοδο, σας λέει ψέματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σχέδιο της φθηνής στέγης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο και ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός να δεσμεύσει περισσότερους πόρους από τον προϋπολογισμό και να διευρύνει το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε. «Στόχος είναι ένας άνθρωπος με βασικό μισθό, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να πάρει δάνειο για σπίτι, αυτό να μην είναι ένα απομακρυσμένο όνειρο για αυτόν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για την πανδημία του κορονοιού ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει εκ νέου lockdown, ενώ επέμεινε πως η πανδημία, όπως την γνωρίζαμε, τελειώνει. Διευκρίνισε ότι οι πιο ευάλωτοι πρέπει να προσέχουν προτρέποντας τους να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να φορούν μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης