Την εκτίμηση ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ρήξη και η συμφωνία με τις ίδιες πιθανότητες εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και εκτίμησε ότι οι δανειστές θα κρατήσουν την ίδια σκληρή «φοβάμαι και σκληρότερη θέση».

Ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο «Mega» ανέφερε ότι απεύχεται τη ρήξη καθώς «και οι πολιτικές δυνάμεις είναι ανέτοιμες για να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας ρήξης αλλά και η κοινωνία φαίνεται ότι δεν θέλει. Συνεπώς δεν συζητώ ενδεχόμενο ρήξης. Πιστεύω ότι από την πλευρά των δανειστών και τα δύο σενάρια είναι στο τραπέζι», καθώς «παίζουν με την ιδέα της χρεοκοπίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις «απέτυχαν, δεν είχαν το αίσιο τέλος το οποίο επιθυμούσαμε και για το οποίο πάλεψε ο Πρωθυπουργός».

«Δεν διανοούμαι την απόφαση της ρήξης και της μονομερούς ενέργειας αλλά θεωρώ ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν και να εκβιάζουν» σχολίασε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος διευκρίνισε ότι ένα δημοψήφισμα «της δικής μας κυβέρνησης δεν θα αμφισβητούσε την παραμονή στο ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «ο Πρωθυπουργός θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει δεν μπορούν να λείπουν από τη φαρέτρα εκλογές και δημοψήφισμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης