«Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο, όποια κι αν είναι η συμφωνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι «πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα για το ελληνικό ζήτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη και ο κ. Ρέντσι κάλεσε χθες την κυβέρνησή μας να καταργήσει τις πρόωρες συντάξεις με το επιχείρημα ότι “εγώ τις κατήργησα για τους Ιταλούς, δεν μπορώ να στηρίζω των Ελλήνων» πρόσθεσε.

«Συνεπώς, πρέπει σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε, με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο, όποια κι αν είναι η συμφωνία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν η συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτήν την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει σιγά σιγά να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το οποίο συζητιέται θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το διά ταύτα είναι ότι, αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψιν ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές είναι δύσκολο να περάσει» πρόσθεσε.

«Η γραμμή, πάντως, της κυβέρνησης από τις 20 Φεβρουαρίου είναι η επίτευξη συμφωνίας η οποία θα εμπεριέχει μνημόνιο» τόνισε και διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της με στόχο τον έντιμο συμβιβασμό, αποκλείοντας το σενάριο της ρήξης».

Διαβάστε επίσης: Χαμένοι στην… εγγραφολογία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, 09:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης