«Διαβάζοντας κανείς το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση πέρασε από τις πολιτικές στις δημοσιονομικές αυταπάτες» ανέφερε ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2018. Όπως πρόσθεσε, δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η εμμονή της κυβέρνησης στην τακτική της υπερφορολόγησης για να πιάσει δημοσιονομικούς στόχους, χάνοντας τον στόχο της δημιουργίας εισοδημάτων και ανάπτυξης.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια. Εδώ, αντί για κυβερνητική αυταπάτη, θα πρέπει να μιλάμε για τη μητέρα όλων των fake news» σημείωσε ο κ. Αμυράς και τόνισε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μπορεί να ειπωθεί σε έναν ταλαιπωρημένο κόσμο, ένα άθλιο επιχείρημα που είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού απευθύνθηκε στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας λέγοντας: «Πείτε μας πως τελειώνουν τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018; Δεν θα έχουμε μέτρα μετά τον Αύγουστο του 2018; Κανείς δεν θυμάται και κανείς δεν ξέρει ότι από 1.1.2019 θα έχουμε μείωση συντάξεων έως και 18%; Όπως θα έχουμε και μείωση στο αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ, που σημαίνει ότι κάποιος που παίρνει 500 ευρώ θα δώσει στην εφορία έναν μισθό; Αυτό δεν είναι μνημόνια» επισήμανε ο κ. Αμυράς. Προέτρεψε, δε, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να βάλει ρολόι για την αντίστροφη μέτρηση εξόδου από το μνημόνιο, αλλά «καλό θα ήταν να μπει δίπλα και ένα δεύτερο ρολόι ως την 1η Ιανουαρίου 2019, όπου έρχεται η ουρά του μνημονίου Τσίπρα και Καμμένου». Ο βουλευτής υποστήριξε πως το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει μόνο για τους δανειστές που απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωσή τους να δανείζουν την Ελλάδα φτηνό χρήμα και πλέον η χώρα να καλύπτει μόνη της από τον Σεπτέμβριο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

«Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα της ανάπτυξης της επόμενης μέρας για τη χώρα μας. Είμαστε μπροστά στο επόμενο στρατηγικό βήμα, ώστε η Ελλάδα να βγει επιτέλους από το τούνελ» ανέφερε ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Ανδρέας Κατσιαντώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Όπως συμπλήρωσε, μέσα από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τους βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης θα εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Σε αυτό το κλίμα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι είναι στρατηγικοί στόχοι της κυβέρνησης, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι η πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να επιτευχθεί, όπως προβλέπει άλλωστε και το ΔΝΤ. «Το προσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη μιας εικονικής αισιοδοξίας» σημείωσε ο βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης