Μήνυμα Ν. Μηταράκη για την 25η Μαρτίου: «Παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, 10:35
Μήνυμα Ν. Μηταράκη για την 25η Μαρτίου: «Παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού»

Στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Σφαγή της Χίου, αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρεται μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Φέτος, συμπληρώνονται και 200 χρόνια από τη μεγάλη Σφαγή της Χίου και την αυτοθυσία των προγόνων μας. Ο γνωστός πίνακας είναι πάντα στα μάτια μας και η Χίος είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην ιστορία της», σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

Η σημερινή εθνική επέτειος είναι μια ευκαιρία «για αναστοχασμό και κοινή δράση», παρατηρεί ο ίδιος και προσθέτει: «Τα διδάγματα της Ιστορίας παραμένουν επίκαιρα. Οι Έλληνες διαιρεμένοι απέτυχαν. Ενωμένοι, όμως, μεγαλούργησαν και αποτέλεσαν ένα διαχρονικό παράδειγμα αυταπάρνησης για όλο τον κόσμο και τους λαούς που παλεύουν να αποτινάξουν το ζυγό μιας ηγεμονικής κυριαρχίας και που κυρίως μάχονται για την ελευθερία».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και το μεγάλο κόστος του στη ζωή, τη συνέχεια, αλλά και την ευρωστία ενός κράτους. Γι' αυτό και σήμερα, παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους ενός πολέμου στη γειτονιά μας. Ενός πολέμου, η βιαιότητα και το δράμα του οποίου ήταν είτε άγνωστα για τις νέες γενιές είτε λησμονημένα για τις μεγαλύτερες στο πέρασμα του χρόνου».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022, 10:35