Μήνας αποφάσεων είναι ο Μάιος για το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), καθώς στις 20 του μήνα συνέρχεται το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να εξετάσει και να αποτιμήσει συμπεριφορές στελεχών πριν και μετά τις εκλογές και να ετοιμάσει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία έχει συγκληθεί για το Σάββατο 25 Μαΐου. Θεωρείται δεδομένη η διαγραφή στελεχών, διότι η σημερινή ηγεσία εκτιμά ότι με τις ενέργειές τους έχουν θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Σύμφωνα με συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», εκτός κόμματος θα βρεθούν «όσοι αναλώνονται στην πολυδιάσπασή του, αντί να πρωτοστατούν στην ενδυνάμωση και τη διασφάλιση της ενότητας και της συνοχής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα, είπε ο Μάριος Καρογιάν, δεν είναι ποια στέγη θα επιλέξουν οι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά ποιος θα προσφέρει στον κυπριακό λαό τη στέγη που χρειάζεται για να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να μεγαλώσει τα όνειρά του.

Παράλληλα, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότση τόνισε ότι κάποιοι επέλεξαν την πόρτα εξόδου από το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι «όταν ανέχεσαι συμπεριφορές που δεν βοηθούν στην ενότητα, δεν πετυχαίνεις την ενότητα».

Στη συνεδρία της, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αναμένεται να πάρει αποφάσεις αναφορικά και με τη σύγκληση πρώτα του καταστατικού συνεδρίου και ακολούθως του εκλογικού συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης