Κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην δοξολογία που θα τελεστεί στις 10:45 στην μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Κήπο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και μετά θα καταθέσει στεφάνι.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος με αφορμή την σημερινή επέτειο δήλωσε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».

«Ο λαός μας», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι΄ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά για αυτό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης