Τη θέλησή τους να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την κρίσιμη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων για τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο για να υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίαςΗ κα. Μέρκελ επανέλαβε τη σταθερή θέση του Βερολίνου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέση που λίγο αργότερο συμμερίστηκε και η κα. Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο «σιδηρές κυρίες» τόνισαν ωστόσο ότι δεν έχουμε ακόμη φτάσει «στο σημείο που θέλουμε». 

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι θέμα κουρέματος ή διαγραφής του χρέους εντός ευρωζώνης από νομικής άποψης δεν υπάρχει. Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν τρόποι ελάφρυνσης και άλλες προσεγγίσεις στο τραπέζι.

Δείτε τις δηλώσεις Μέρκελ-Λαγκάρντ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η κα. Λαγκάρντ τόνισε πως παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελαν οι θεσμοί ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.  

 Τόνισε πως η προσπάθεια συνεχίζεται και εξήγησε ότι η σταθερότητα της οικονομίας και η μακρόχρονη βιωσιμότητα του χρέους εξαρτώνται και από τις ξένες επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης