«Θα συνεχίσω να εργάζομαι, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενώ, σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με τους θεσμούς, με σημείο εκκίνησης το τρέχον πρόγραμμα.

«Δεν έχω αυτή την στιγμή κάποια συμμετοχή, αλλά το θέμα ήταν και είναι οι τρεις θεσμοί, τους οποίους αποκαλούσαμε παλαιότερα τρόικα, να έχουν μία κοινή αντίληψη. Αυτοί διαπραγματεύονται με την Ελλάδα και προτείνουν έπειτα στο Eurogroup, όταν έχουν ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα βρίσκεται εκεί και θα δούμε τι θα μας προτείνουν ως πιθανότητα. Αλλά σημείο εκκίνησης είναι το υπάρχον πρόγραμμα και για αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Μέρκελ ερωτάται γιατί θα ήταν κακή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για να απαντήσει ότι η ίδια προσπαθεί, ώστε να μην συμβεί αυτό.

«Έχουμε όμως αρχές στην Ευρωζώνη και αυτή η αρχή σημαίνει ότι λαμβάνει αλληλεγγύη αυτός, ο οποίος κάνει και ο ίδιος προσπάθεια. Και ακριβώς για αυτό διαπραγματευόμαστε αυτή την στιγμή με την Ελλάδα. Από την δική μας πλευρά έχουμε την καλή θέληση, αλλά η καλή θέληση μόνο δεν αρκεί. Στο τέλος πρέπει να βγαίνει και ο λογαριασμός», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Τσίπρα – Ολάντ απόψε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης