Τη θέση της ότι δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επανέλαβε δέκα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μέρκελ σύμφωνα με αποσπάσματα από την συνέντευξή της στην Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

«Όλη μου η δουλειά είχε στόχο την ισχυροποίηση του συνόλου της ευρωζώνης με όλα της τα μέλη, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας»«Όλη μου η δουλειά σε σχέση με την ευρωπαϊκή κρίση είχε και έχει πάντα στόχο την ισχυροποίηση του συνόλου της ευρωζώνης με όλα της τα μέλη, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ίδια συνέντευξη.

Η αλληλεγγύη έρχεται ως απάντηση στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και την υπευθυνότητα, δήλωσε η κα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε πως «αυτή η αρχή εξακολουθεί να μας αντιπροσωπεύει στη συνεργασία μας με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν ανεξαρτήτως κυβερνήσεων»

Οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν – ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, προσώπων και κομμάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Μίχαελ Μάιστερ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή, κατόπιν αιτήματος του κόμματος «η Αριστερά» (Die Linke), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ερώτημα είναι εάν μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση στην Αθήνα θα συνεχίσει την μέχρι τώρα επιτυχή πορεία ή θα την σταματήσει και έτσι θα πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι του ελληνικού λαού, δήλωσε ο κ. Μάιστερ. Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την Ελλάδα, πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «αυτή την στάση θα την διατηρήσουμε, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στις ελαφρύνσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να αποπληρώσει δάνεια μέχρι το 2020 και το 2023 (σσ. αναφέρεται στο πρώτο πακέτο και στον EFSF). «Αυτό σημαίνει ότι το ερώτημα περί εξυπηρέτησης του χρέους δεν τίθεται καθόλου για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», συνέχισε και τόνισε ότι για αυτό τον λόγο το ζήτημα αυτό είναι για την ώρα χωρίς σημασία.

Διαβάστε επίσης: Λαγκάρντ: Θα επιδιώξουμε συζητήσεις με όποια κυβέρνηση σχηματισθεί
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, 21:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης