Το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε την Παρασκευή., υπογραμμίζει ότι «όπως ήταν αναμενόμενο, η “διπλωματική απομόνωση του Ερντογάν” μέσω των κυρώσεων που μάταια ανέμενε ο κ. Δένδιας, απεδείχθη όνειρο θερινοτάτης νυκτός».

Στην σχετική ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 προσθέτει ότι το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, αφού εξάντλησε όλα τα υπόλοιπα θέματα (όπως τα τεκταινόμενα στη Λευκορωσία) «ξεπέταξε τα ελληνοτουρκικά με αόριστες επικλήσεις της “ευρωπαϊκης αλληλεγγύης” και παραπομπή στις καλένδες της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει πρόσφατη τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρωθυπουργό ότι «η κ. Μέρκελ δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσει σε κυρώσεις ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο έναντι της Τουρκίας, όταν το μεγάλο κεφάλαιο της Γερμανίας έχει τόσο μεγάλη διείσδυση στην τουρκική οικονομία και όταν όλα τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας έχουν εξάρτηση από την πολυπληθή εκλογική δεξαμενή των τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρων, ένα μεγάλο μέρος των οποίων επηρεάζεται προσωπικά από τον κ. Ερντογάν».

Καταλήγοντας το ΜέΡΑ25 καλεί τον πρωθυπουργό να μην κάνει λοιπόν τον κόπο να ανταλλάξει τηλεφωνήματα με την κ. Μέρκελ, «όπως διαφημίζει ήδη ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει την εντύπωση διεθνούς κινητικότητας καθώς όπως και τα περιβόητα τηλεφωνήματα με τον κ. Τραμπ (που επίσης εξαντλήθηκαν σε αοριστολογίες), το μόνο που θα αποφέρουν στον κ. Μητσοτάκη θα είναι να ακούσει, αντί διπλωματικής στήριξης, “his Master’s voice”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης