To ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη, ουσιαστικά προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δασών.  

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ιδιώτες ανάδοχοι αναδάσωσης κατόπιν σχεδίου τους, που θα εγκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε πριν λίγο, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός». Αυτό, προσθέτει «φαίνεται πως είναι το κόλπο της Μητσοτάκης Α.Ε. για την de facto παράδοση των δασών στην ολιγαρχία, μέσω των ‘ευαγών ιδρυμάτων’ τους – βλ. πλυντήρια της φήμης τους – τα οποία ιδρύματα με ‘ευαισθησία’ και δραματοποιημένα ρεπορτάζ από τα κανάλια τους, θα γίνουν ανάδοχοι των δασών μας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΜέΡΑ25 τονίζει στην συνέχεια ότι «το μοντέλο του Λόφου Στρέφη που προωθεί ο πρωθυπουργικός ανιψιός στο δήμο της Αθήνας, προωθεί δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης για τα δάση μας, με τις Δασικές Υπηρεσίες να μεταφέρονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εντέλει αυτό – η κυβέρνηση δηλαδή – θα εγκρίνει τα σχέδια των “Ανάδοχων Αναδάσωσης”, οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικά ακόμα και Ανώνυμες Εταιρείες!»

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι «πέρα όμως από την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των δασών που προωθεί η κυβέρνηση με την ‘ευκαιρία’ των καταστροφικών πυρκαγιών, ανακοινώθηκαν και ορισμένα δήθεν μέτρα ενίσχυσης για τους πυρόπληκτους που αφορούν στις κλασικές πια αναστολές και αναβολές πληρωμών στις ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μερικά ψίχουλα για ενισχύσεις και στεγαστική συνδρομή που απέχουν πολύ από την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και φυσικά το σούπερ επικοινωνιακό αποκλειστικά τερτίπι, της επιτροπής ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο, που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξέρει από καταστροφές και ανασυγκρότηση!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης