Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα «Η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη Τσιόδρα» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ενώ ήταν ήδη κατανοητό από όλους και με βάση την απλή λογική αλλά και τις εκκλήσεις των νοσοκομειακών ιατρών ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ και η διασωλήνωση σε ΜΕΘ χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, όπου οι ασθενείς υποθεραπεύονται, γιατί δεν παρακολουθούνται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οδηγούν σε αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα, η μελέτη σφραγίζει με ψυχρά δεδομένα την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρουν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτούν, δε, τον υπουργό τα εξής:

1. Όταν τον Απρίλιο του 2011 δηλώνατε «Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί», μήπως εννοούσατε και τα σύνορα που χωρίζουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών από τον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη μια κλίνη ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου;

2. Πώς μιλάτε για 1.300 ΜΕΘ, όταν με 700 διασωληνωμένους έχουμε 150 εκτός ΜΕΘ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Ποιοι είναι, τελικά, οι πραγματικοί αριθμοί για κλίνες ΜΕΘ, πλήρως στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό;

4. Ποιό είναι το ποσοστό θνησιμότητας εμβολιασμένων και μη από τον μήνα Νοέμβριο του 2021;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης