Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το δόγμα «Νόμος και Τάξη» χτύπησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά» όπου «ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την RΟSΑ ΝΕRΑ, την πιο γειωμένη κοινωνικά κατάληψη της χώρας, υπόδειγμα λειτουργίας, δράσης και παρέμβασης αυτοοργανωμένου κοινωνικού χώρου».

Στη σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι είναι «υποχρέωση όλων μας ο διαρκής αγώνας για να παραμείνει ο χώρος δημόσιος και να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες των Χανίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάληψη σημειώνει ότι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο λειτούργησε για 16 χρόνια σαν πολιτικός, κοινωνικός, πολιτιστικός, εναλλακτικά ψυχαγωγικός χώρος για όλους και όλες έχοντας την ευρεία συναίνεση και αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Προσθέτει ότι «ο κρατικός μηχανισμός, από το 2017, αγνοώντας τις αρχαιολογικές γνωματεύσεις που απαγορεύουν και ακυρώνουν κάθε εμπορική χρήση του χώρου, συστηματικά μεθόδευσε στην “αξιοποίηση” – ξεπούλημα σε ξενοδοχειακή εταιρεία. Είναι σαφές ότι η “δημοκρατία των Αγορών” δεν μπορεί να ανεχτεί την αυθεντική Αγορά, ένα χώρο χωρίς εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων και με πραγματική αλληλεγγύη για κάθε συνάνθρωπο μας».

Καταλήγοντας το ΜέΡΑ25 διαβεβαιώνει ότι «η αλληλεγγύη προς την κατάληψη και τους ανθρώπους της είναι δεδομένη και θα είναι διαρκής. Ο αγώνας και η ορμή για «τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός» είναι πάνω και πέρα από κάθε «χαμένο» κτίριο». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης