Φουντώνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει για τη λίστα Λαγκάρντ και τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ διαχειρίζονται τις πολιτικές εξελίξεις που απορρέουν από την δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ των πολιτικών πρωταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με μία ανακοίνωση που στοχεύει ευθέως τον σχολιαστή – δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Γιάννη Πρετεντέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με δριμύτητα και αναφέρεται στα σχόλια του δημοσιογράφου σχετικά με την στάση της Κουμουνδούρου στο ζήτημα των ποινικών ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εμμέσως πλην σαφώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιτίθεται και κατά του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και του βασικού μετόχου στην «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» Φώτη Μπόμπολα του οποίου το όνομα, μαζί με εκείνο του πατέρα του, Γιώργου Μπόμπολα, συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται το εάν έχει ελεγχθεί για φοροδιαφυγή ο επιχειρηματίας και θέτει ζήτημα για την πρόσφατη χρηματοδότηση – δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού με 98 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA»

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

– Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

– Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

– Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;

– Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».

Ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για το δάνειο

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του MEGA και αναπαράχθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αργά το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρεται το επίμαχο δάνειο ήταν ύψους «10 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον τα 8,5 εκατ. ευρώ». H ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται διάφορα ψευδή σενάρια τα οποία εμφανίζουν την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (το ΜEGA CHANNEL δηλαδή) να έχει λάβει ένα τεράστιο τραπεζικό δάνειο, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ τονίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού το ύψος του δανείου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων εκταμιεύθηκαν στον σταθμό μόνο τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για να δοθούν δε (από πέντε τράπεζες) τα 8,5 αυτά εκατομμύρια, χρειάστηκε το MEGA CHANNEL να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σε ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αναφέρεται:

“Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ”».

Διαβάστε επίσης:

Επίκεινται απολύσεις σε ΔΟΛ και ΣΚΑΪ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 23:46

Η ανακοίνωση της «Τηλέτυπος Α.Ε.» για δάνειο 98 εκατ. ευρώ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 14:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης