Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα έχει σήμερα, στις 17.00, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, όπως είναι γνωστό, κυρώθηκαν από τη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών Ιωαννίνων, Πατραϊκού κόλπου και Κατάκολου, ενώ αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για τα 20 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Στη συνάντηση πρόκειται επίσης να συζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης πιθανής κρίσης εφοδιασμού της Ε.Ε. με φυσικό αέριο λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, καθώς και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει του Πλαισίου «Κλίμα και Ενέργεια 2030».

Οι κ.κ. Μανιάτης και Γκάμπριελ είναι δύο από τους πέντε υπουργούς Ενέργειας της Ε.Ε. που πρότειναν με κοινή επιστολή να γίνει δεσμευτικός ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας έως το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης