Με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Εκ μέρους της Διεθνούς Συνομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο γγ της ΔΙΣΥΠΕ, Β. Μωϋσίδης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΙΣΥΠΕ, Σ. Βαρυτιμιάδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γ. Βαρυθμιάδης και Ε. Ελευθεριάδου, καθώς και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Ν. Ελλάδας και Νήσων, Ν. Κυργιάκης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, η αντιπροσωπεία της ΔΙΣΥΠΕ έθεσε τα αιτήματά της για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ένταξη της διδασκαλίας της Ιστορίας και του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και το αίτημα για τη δημιουργία μονίμων Τμημάτων Σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ, που θα αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γενοκτονίες, την ιστορία, τη λαογραφία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης, ζήτησε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ για την προώθηση των χρόνιων ανεπίλυτων -από όλες τις κυβερνήσεις- προβλημάτων των Ελλήνων από την πρώην ΕΣΣΔ, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση ιθαγένειας, για όσους έχουν αποδεδειγμένα συγγενείς στην Ελλάδα, ακόμα και πρώτου βαθμού. Τέλος, μετέφεραν τα αιτήματα της ΔΙΣΥΠΕ προκειμένου να σταματήσουν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη από τα άτοκα δάνεια που τους είχαν χορηγηθεί, αλλά και γενικότερα για την τακτοποίηση οικισμών στους οποίους διαμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε στη Συνομοσμπονδία τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά της, προωθώντας τα στη Βουλή και όπου αλλού χρειάζεται. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στη θέση του κόμματος να παρακάμψει η πολιτείας τις όποιες διπλωματικές δεσμεύσεις με την Τουρκία και να συνδράμει ουσιαστικά στον αγώνα για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης, μίλησε για την αντίθεση και την πάλη του ΚΚΕ ενάντια σε προσπάθειες διαφόρων αντικομμουνιστικών παραγόντων του ποντιακού χώρου, που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία σχετικά με τη ζωή των Ποντίων στην ΕΣΣΔ, να εμπορευματοποιήσουν τον λαϊκό πολιτισμό και να τον ελέγξουν πολιτικά και πολιτιστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης