«Με τη διαπραγμάτευση προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε λάθη 25 ετών»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 16:34
«Με τη διαπραγμάτευση προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε λάθη 25 ετών»
«Με τη διαπραγμάτευση που κάνουμε προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να αποκαταστήσουμε τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «η σύνθετη ονομασία που διεκδικούμε -και απ' ότι φαίνεται θα κατοχυρώσουμε- αποτελεί θετική εξέλιξη, γιατί η ΠΓΔΜ αναφερόταν μέχρι σήμερα ως "Μακεδονία" σε πολλά κράτη του ΟΗΕ» και κάλεσε τη ΝΔ «να μην κρύβεται, γιατί είναι γνωστό τι έχει συμβεί από το 1977 μέχρι σήμερα».

«Τη μακεδονική γλώσσα την είχαν ήδη δώσει και είναι κατοχυρωμένη στον ΟΗΕ ως επίσημη γλώσσα» τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε ότι «το σημαντικό εδώ είναι πως η επίτευξη συμφωνίας είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων που έχει υπάρξει πεδίο συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια» εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα «η ΠΓΔΜ να διανύσει τα τελευταία μέτρα αυτού του διαπραγματευτικού μαραθωνίου με σύνεση».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και τη στάση της Τουρκίας, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολιτικοί παράγοντες έχουν «εντείνει μία συγκεκριμένη, προκλητική ρητορεία» ενόψει των εκλογών και υπογράμμισε: «Αυτού του τύπου οι απειλές, όμως, είναι εκτός πλαισίου σε έναν κόσμο που διέπεται από διεθνές δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 16:34