Το πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα στη ΝΔ που αναδείχθηκε έντονα μέσα από τη διαδικασία για εκλογή προέδρου, αποδεικνύεται άβυσσος.

Πρόκειται για μάχη προσώπων και σύγκρουση στρατοπέδων που έχουν βγάλει στην επιφάνεια ένα βαθύ παρασκήνιο παραβλέποντας την επόμενη ημέρα για την οποία φαίνεται να μην προετοιμάζεται κανείς, παρά το γεγονός ότι μπροστά υπάρχουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του όπως όλα δείχνουν μόλις λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία, την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα, έχει συγκεντρώσει δριμύτατες επικρίσεις. Εκτιμάται ότι ο χρόνος αυτός έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να μιλήσουν δημόσια, να αναδείξουν τις βαθιές ρωγμές και να προβάλουν την εικόνα ενός κόμματος εξουσίας στα πρόθυρα της διάσπασης.

Η μάχη των υπογραφών δίνεται σε 24ωρη βάση. Τα τηλέφωνα στα γραφεία και τα σπίτια των μελών της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και των συνέδρων, χτυπούν διαρκώς και κλείνονται ραντεβού προς αναζήτηση συμμαχιών.

Την πόρτα του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού πέρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έχει αποφασίσει να μην πάρει μέρος στην κούρσα της διαδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με διαρροές, συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ είχε και ο Μάκης Βορίδης, άγνωστο όμως ποιο μέρος επιλέχθηκε για το ραντεβού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Καραμανλής, τόσο στην Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και στον Μάκη Βορίδη, υπέδειξε ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως το σωστό πρόσωπο για την ηγεσία του κόμματος.

Σε «αουτσάιντερ» αναδεικνύεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με συνεργάτες του έχει συγκεντρώσει πάνω από 80 υπογραφές. Το γεγονός ότι είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εκτιμάται ότι θα του δώσει «πόντους» λόγω της άμεσης επαφής του με τον κόσμο στη Βόρεια Ελλάδα, περιοχή παραδοσιακά «καραμανλική». Δυνατό και παράλληλα αδύναμο σημείο καθώς η ιδιότητα του αυτοδιοικητικού σε περίπτωση εκλογής του, δεν θα του επιτρέψει να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ίσως δεν καταφέρει να περάσει στον «τελικό». Έχει συγκεντρώσει περίπου 30 υπογραφές και το γεγονός, όπως λέει ότι η διαδικασία είναι σύνθετη και ότι ο ίδιος καθυστέρησε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενδεχομένως δεν θα του επιτρέψουν να βρει τις 20 υπογραφές που υπολείπονται.

Στο διαδικαστικό κομμάτι, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών προκάλεσε έντονη κόντρα μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο μεταβατικός πρόεδρος θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο για να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος από την αντιπολιτευτική δραστηριότητα, όπως λένε οι συνεργάτες του. «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα ότι όσο θα πλησιάζει η κάλπη οι κόντρες θα φουντώνουν.

Διαβάστε επίσης:

Aνακοινώνει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 14:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης