Την πεποίθηση ότι τα ΜΜΕ εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ «από το πρωί μέχρι το βράδυ» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε παιδάκια», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν την ισχύ και τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ότι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αξιολογήσει αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τόνισε ότι τα τρία κόμματα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μία προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας μετά τις εκλογές 2012 και, όπως είπε , ζητούν χρόνο όσο θα διαρκεί και το Μνημόνιο.

Σε ερώτηση αν εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια η ευρωζώνη θα υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που πρέπει να σταματήσει να γίνεται είναι το πείραμα εναντίον της Ελλάδας και να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα το θέμα είναι να πείσουμε εταίρους και δανειστές ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας και βήμα βήμα να προχωρήσει και για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σχετικά με τη δήλωση Αλαβάνου ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μία θέση του κ. Αλαβάνου, που μάλιστα τον κράτησε και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. «Απόψεις υπάρχουν, όμως δεν θα πρέπει να γίνονται αφορμή για επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας», είπε προσθέτοντας ότι «κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια είπε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης