«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει κλίμα τεχνητής ευφορίας και να καλύψει τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της είναι σε κάθετη αντίθεση με την πραγματικότητα», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στην ομιλία στη Βουλή.

«Τα δεκάδες δισεκατομμύρια που διαφημίζει το κυβερνητικό επιτελείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν έναν προορισμό: Τα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων που εισπράττουν τις επιχορηγήσεις, καρπώνονται τις φοροαπαλλαγές και εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτό γίνεται με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και αυτό θα γίνει με το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, για το οποίο πανηγυρίζει η ΝΔ και το θεωρεί θετικό ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Μαρίνος είπε ότι «το βασικό είναι ποιός πληρώνει» και αυτοί που πληρώνουν είναι «οι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες, εργάτες και εργάτριες.

«Και θα πληρώσουν πιο ακριβά τα πακέτα που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ στενάζουν στους χώρους δουλειάς από τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, τη μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι οι αγώνες των εργαζομένων συνιστούν «ελπιδοφόρα εξέλιξη».

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ, τόνισε πως αφορά μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και θα πρέπει να μπει σε ψηφοφορία. Όπως είπε, «το ΚΚΕ είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, αντιπαλεύει σταθερά τη χρόνια πολιτική της απαξίωσης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη μάχη να εμποδίσει τη σημερινή κυβέρνηση να βάλει την ταφόπλακα στην επιχείρηση. Παλεύει να διαμορφωθούν οι όροι για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προς όφελος του λαού μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Γ. Μαρίνος, αναφέρθηκε στη διάταξη της ΠΝΠ που μειώνει παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και όπως είπε «πρόκειται για μεγάλη πρόκληση που στοιχίζει ακριβά, σε βάρος της ασφάλειας των πλοίων και της ζωής των επιβαινόντων, σε βάρος του δικαιώματος στη δουλειά», και κατέληξε τονίζοντας πως οι ναυτεργάτες «θα αντιπαλέψουν αυτή την αντεργατική πολιτική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης