Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Κοινή επιστολή, κάνοντας γνωστά τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία με τη σύλληψη γυναικών που μάχονται για την αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, απέστειλαν προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Εκπροσώπου της Ε.Ε, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κα Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης και η Λιθουανή ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Ισότητας των Φύλων, κα Vilija Blinkeviciute.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, με την επιστολή τους, την καλούν αφενός να καταδικάσει και να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες διώξεις στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2015 και ιδιαίτερα τις διώξεις όλων εκείνων που δίνουν τη μάχη για την προώθηση των δικαιωμάτων της γυναίκας και της ισότητας των φύλων. Και αφετέρου να ζητήσει από την τουρκική Κυβέρνηση την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Τουρκία είναι μία υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα και οφείλει πριν και πάνω από όλα να υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Να γίνει ένα σύγχρονο Κράτος δικαίου που θα σέβεται τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα των πολιτών» επεσήμαναν οι δύο ευρωβουλευτές.

Και τόνισαν: «Ένα σύγχρονο Κράτος που θα απαλείψει τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και θα ενισχύσει τη δυνατότητα των γυναικών να έχουν πρόσβαση στην πολιτική και τη Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης