«Στο θέμα των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού, θεωρώ ότι έγινε ένα κορυφαίο λάθος από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη», επεσήμανε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω προτείνει την ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τον χωρισμό και στην πραγματικότητα τον διχασμό της ίδιας της κοινωνίας που μας θέλει ενωμένους», είπε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Εγώ, αν εκλεγώ επικεφαλής, η πρώτη μου δουλειά θα είναι η ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και αμέσως μετά η προκήρυξη ιδρυτικού συνεδρίου, ώστε το αργότερο μέσα στο Φεβρουάριο του 2018 να έχουμε συγκροτήσει το νέο προοδευτικό κίνημα, που θα έχει όργανα, περιφερειακή εκπροσώπηση και θα λειτουργεί όπως τα σύγχρονα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μανιάτης τάχθηκε υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό, γιατί, όπως είπε, αυτό συμφέρει την πατρίδα και τους πολίτες και υπογράμμισε πως ο πρώτος στόχος είναι η ”στρατηγική” ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η αποδυνάμωση της πολιτικής του, ενώ ο δεύτερος στόχος, είναι η αποτροπή της κυβερνητικής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο χρυσός χορηγός της ΝΔ».

Από τη μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα προκύπτουν δύο μηνύματα: Το πρώτο είναι η ενότητα όλων των δυνάμεων, παρατάξεων, κινήσεων και κομμάτων του προοδευτικού χώρου κι αυτό θεωρεί ότι έχει ήδη κερδηθεί, καθώς υπάρχει συμφωνία ότι θα παραμείνουν ενωμένοι μετά τις εκλογές. Το δεύτερο είναι η ανατροπή. «Να ανατρέψουμε όλα όσα μας κρατούν στη στασιμότητα του 7%. Γι αυτό ο κόσμος θέλει: Νέο κόμμα, νέο πολιτικό πρόγραμμα και νέα ηγεσία», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης