«Η Ελλάδα δεν αρνείται τον διάλογο με την Τουρκία. Διάλογος, όμως, δεν μπορεί να γίνει με κάποιον που βάζει το περίστροφό του πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

Προσέθεσε επίσης ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας με την προμήθεια και αναβάθμιση κρίσιμων οπλικών συστημάτων, ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς και ότι η διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας έχει αποδώσει καρπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτώμενος για την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις και να κάνει προτάσεις στο Συμβούλιο για την αποτελεσματική διαχείρισή της. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει ήδη από την πρώτη στιγμή να υπάρξει συλλογική ευρωπαϊκή αντίδραση, όπως και με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την κοινή προμήθεια ενέργειας, την αναζήτηση πολλαπλών πηγών και την επιβολή πλαφόν στις εισαγωγές φυσικού αερίου συνολικά και όχι μόνο στο ρωσικό. Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για την κλιμάκωση του πληθωρισμού πανευρωπαϊκά.

Τέλος, σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει να θωρακίσει τα σύνορά της, να εκσυγχρονίσει το σύστημα απονομής ασύλου και να εφαρμοστούν διεθνείς συμφωνίες επαναπροώθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε την εργαλειοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων από την Τουρκία», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης