Μ. Σπυράκη: «O λαϊκισμός στέλνει τους λογαριασμούς στους πιο αδύναμους»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 00:41
Μ. Σπυράκη: «O λαϊκισμός στέλνει τους λογαριασμούς στους πιο αδύναμους»

«O λαϊκισμός στέλνει τους λογαριασμούς στους πιο αδύναμους. Οι λαϊκιστές είναι εκείνοι οι οποίοι ορκίζονται στο όνομα του λαού και λένε ότι θα χτυπήσουν τις ελίτ και όταν ανεβαίνουν στην εξουσία συμπεριφέρονται χειρότερα από τις ελίτ» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και εκ νέου υποψήφια Μαρία Σπυράκη, από τη Λάρισα, το βράδυ της Δευτέρας, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής».

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης και τις ακραίες τάσεις που διαμορφώνονται στην Ε.Ε, σημείωσε ότι «αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να συμβεί στην Ευρώπη, είναι να κυριαρχήσουν όλες αυτές οι ακραίες τάσεις που μηδενίζουν τη συνεισφορά της Ευρώπης, που μηδενίζουν το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μία αλληλεγγύη με διπλή κατεύθυνση».

«Στη μία κατεύθυνση έχουμε τα κονδύλια της συνοχής και τα άλλα κονδύλια που δίνουν δουλειές και βοηθάνε τις πιο αδύναμες χώρες, και στην άλλη κατεύθυνση υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τις ευθύνες. Και αυτό εμείς το διδάξαμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επισημαίνοντας στον κ. Όρμπαν, ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στο προσφυγικό» είπε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Μιλώντας για τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είπε πως οι νέες τάσεις της οικονομίας είναι η κυκλική οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, επισημαίνοντας πως «είναι οι τάσεις που δίνουν καλά αμειβόμενες δουλειές». Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι «είναι ευκαιρία, αντί να μιλάμε για τις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων χρόνων, να δούμε το πώς αυτές οι τάσεις μπορούν να ενσωματωθούν στα νέα προγράμματα της Περιφέρειας και του κράτους, για να φέρουν νέες θέσεις εργασίας».

Τέλος, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην πολιτική της κυβέρνησης στο επίπεδο της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη απορριφθεί από τους πολίτες». Τόνισε επίσης, πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής στην χώρα μας, «που θα μεγαλώσει την πίτα και που θα μικρύνει την συνεισφορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους φόρους και τις εισφορές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 00:41